Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Нетаняху заяви, че ще се бори срещу всякакви санкции срещу армейски батальон

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и през днешния ден съобщи, че ще се бори против налагане на наказания на израелски военни елементи поради хипотетични нарушавания на правата на индивида, откакто медиите оповестиха, че Вашингтон възнамерява сходна стъпка, съобщи Ройтерс.

В събота новинарският уебсайт Axios заяви, че Вашингтон възнамерява да наложи наказания на израелския батальон " Нецах Йехуда ", който е работил в окупирания Западен бряг, макар че израелските военни обявиха, че не знаят за сходни ограничения.

В петък Съединени американски щати оповестиха нова серия от наказания, свързани с израелските заселници на Западния бряг, в финален знак за възходящото отчаяние на Съединени американски щати от политиката на Нетаняху, чието съдружно държавно управление разчита на партиите на заселниците.

" Ако някой си мисли, че може да наложи наказания на единица от ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) - аз ще се боря с това с всички сили ", гласи изказване на Нетаняху.

Държавният департамент отхвърли коментар отвън забележките, направени в петък от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който съобщи, че е взел " решения " по отношение на обвиняванията, че Израел е нарушил набор от американски закони, които не разрешават даването на военна помощ на лица или сили за сигурност, които правят груби 

Инцидентите, които са били предмет на обвиняванията, са се случили на Западния бряг най-вече преди войната на Израел с " Хамас " в Газа, почнала на 7 октомври, показва Pro Publica. Преди войната в Газа насилието се е нараснало на Западния бряг - земя, която палестинците желаят да трансфорат в своя страна, и от този момент то се усилва с честите израелски нападения, палестински улични набези и безчинства на заселници в палестинските села.

През 2022 година командирът на батальона " Нецах Йехуда " беше охулен и двама офицери бяха уволнени поради гибелта на възрастен палестинец с американски паспорт, който бойците от подразделението са задържали на Западния бряг - случай, който провокира угриженост във Вашингтон. 

" Зюддойче цайтунг " написа, че се твърди, че палестинец на име Омар Асад е оказал опозиция при инспекции на израелски контролно-пропускателен пункт пред селото си в окупирания Западен бряг. Войници от батальона " Нецах Йехуда "  завързали 78-годишния мъж и по-късно го оставили да лежи на земята в ледената нощ. Той е открит мъртъв няколко часа по-късно, оповестяват Axios и Times of Israel.

През последните години имаше и няколко други случая, някои от тях снимани на видео, при които бойци от " Нецах Йехуда " са упрекнати в малтретиране на арестувани палестинци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР